De oorsprong van Recreatiebungalowpark 't Schoman

De geschiedenis brengt ons terug naar 1887.

De Geschiedenis

Op de boerderij van 1887 woonde de familie Schoman.  Wij zijn met onze kinderen nu de 5de en 6de generatie van deze familie die op de boerderij woont en het akkerbouwland bewerkt. De boerderij en later het bungalowpark hebben de naam ’t Schoman gekregen ter verwijzing naar de eerste bewoners van ons familiebedrijf. De oude boerderij is helaas in 1967 volledig afgebrand en is in 1968 opnieuw opgebouwd.

Op de landbouwgrond welke hoort bij de boerderij “‘t Schoman” is in 1979 door onze voorouders gestart met de inrichting van een recreatiebungalowpark dat dezelfde naam kreeg als de boerderijnaam. De toen, en nu nog steeds, unieke plek aan de Schipbeek te Diepenheim leent zich bij uitstek voor rust, ruimte, natuur en ontspanning. Er zijn toen in een aantal jaren 29 zeer diverse recreatiewoningen gebouwd. In begin jaren 90 is er uitgebreid op het aangrenzende weiland in Gelselaar. Hierdoor ligt het park in twee gemeentes en twee provincies. In totaal stonden er tot voor kort 60 recreatiewoningen op een oppervlakte van 7 ha. Jarenlang gingen boerderij en recreatiebungalowpark goed samen.

Sinds enkele jaren is er geen vee meer op de boerderij; wel zijn er een paar ganzen, mini-koeien en schapen waardoor het ‘boerenleven’ nog steeds aanwezig is. Een laatste kleine uitbreiding van 5 kavels brengt ons park op 65 recreatiewoningen. Het totale parkonderhoud hebben we in eigen beheer en we voeren de werkzaamheden zelf uit. Hierdoor zijn we goed zichtbaar en makkelijk benaderbaar. Direct contact en elkaar kennen/herkennen is dan ook één van de unieke eigenschappen van ons park.

 

Wilco en Yvonne Scharpert